У початок

Метанол замість розчинника: БЕБ викрило ділка (фото)

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який з метою ухилення від сплати акцизного податку подав неправдиву митну декларацію, повідомляє прес-служба БЕБ.

Під час слідства встановлено, що директор підприємства вніс неправдиву інформацію щодо складу спиртового розчинника. Такі дії призвели до неправомірної податкової пільги у вигляді звільнення від сплати акцизного податку на товар.

Детективи БЕБ вилучили у фігуранта справи майже 25 тонн суміші на основі метанолу орієнтовною вартістю 1,3 млн грн.

За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у квітні парламент ухвалив за основу законопроєкт № 10215 щодо запровадження системи контролю за обігом нафти, газового конденсату й розчинників.

Документом зокрема вносяться зміни до ПКУ щодо віднесення до підакцизної групи товарів нафти й газового конденсату з нульовою ставкою акцизного податку, а також розчинників за кодом 3814 00 90 19 згідно з УКТ ЗЕД зі ставкою 245,50 євро за 1 000 л та з можливістю застосування податкових векселів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти