У початок

Макогон планує оскаржити своє звільнення з ОГТСУ в суді

Сергій Макогон, якого звільнено з посади голови оператора ГТС України, готує позов, аби оскаржити це рішення. Про це йдеться у повідомленні, яке він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Я категорично не згоден із причинами звільнення. Вважаю їх маніпулятивними, формальними і необґрунтованими... Тому готуюся до позову проти мого звільнення», – написав він.

Сергій Макогон зазначив, що офіційними причинами звільнення стало невиконання рішень наглядової ради «Магістральних газопроводів України» щодо впровадження нової облікової політики й перевипуску фінансової звітності за 2020 рік на її основі.

Водночас ОГТСУ знайшов значні невідповідності нової облікової політики міжнародним стандартам фінансової звітності (МСФЗ) й надав аргументовану відповідь МГУ щодо неможливості її впровадження, тому що закон вимагає вести звітність відповідно до МСФЗ.

Крім того, незалежний аудит показав, що перевипуск звітності за 2020 рік на базі нової облікової політики призведе до відкликання попереднього висновку і, скоріше за все, до надання негативного висновку, що означатиме, що звітність не є об’єктивною і не відповідає міжнародним стандартам.

«А це означає для компанії як мінімум неможливість залучати зовнішнє фінансування. Зазвичай у нормальних компаніях НР звільняє менеджмент, якщо отримує негативний висновок незалежного аудитора. А в МГУ навпаки, маючи позитивний аудиторський звіт, вони вимагали його переробити з великою імовірністю отримати негативний», – підсумував Макогон.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти