У початок

Магнітні бурі: Marshal по дизелю впав до мінімуму

Протягом тижня мережа Marshal знизила ціну на дизельне пальне у середньому на 2,20 грн/л, а в окремих регіонах – на 3 грн/л. Таким чином, «дизельні» ціни у мережі становлять у середньому 48,70 грн/л, що є одним із найнижчих показників по країні. Про це свідчить моніторинг Консалтингової групи «А-95».

Найбільше — на 3 грн/л — зменшилася вартість дизелю у мережі в Житомирській, Київській і Полтавській областях. У Сумській і Харківській — на 1 грн/л.

Якщо не рахувати так званих «бочок», середній показник 48,7 грн/л є одним із найнижчих на ринку, поступаючись лише традиційному антилідеру, житомирському оператору «Фактор».

Ціни на бензин у мережі залишилися без змін: 54,40 грн/л.

Загалом по країні середня вартість дизельного пального знизилася протягом тижня на 0,06 коп./л, до 52,71 грн/л, бензину — майже не змінилася і становить 56,54 грн/л.

Динаміка середньої роздрібної ціни на світлі нафтопродукти у вересні-жовтні 2024 р., грн/л

Зі слів учасників ринку, через значну волатильність закупівельної ціни на дизель зараз важко спрогнозувати подальші зміни цін на пальне у роздробі. Минулого тижня зовнішній ринок підштовхнув гуртові ціни до зростання, яке триває цього тижня. З початку жовтня дизель у гурті додав 1,29 грн/л і майже відіграв вересневе зниження. Проте останнім часом маржинальність на АЗС перебувала на максимальних рівнях, що робить підвищення цін малоймовірним.

Мережа Marshal нараховує 69 АЗС у 5 областях України. Ці АЗС традиційно належать до дискаунтерів разом з «Авантаж 7», «БРСМ» й іншими. Останнім часом оператор веде активну маркетингову діяльність задля нарощування продажів. За оцінками Консалтингової групи «А-95», 2024 року добова реалізація 1 АЗС становила 2 500 л, втративши за рік понад 10%.

Як повідомляв enkorr, на початку жовтня мережа відбудувала свою автозаправну станцію у м. Охтирка Сумської області.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти