У початок

Maersk першою переобладнає діючий контейнеровоз для роботи на метанолі

A.P. Moller–Maersk першою у світі переобладнає один зі своїх діючих контейнеровозів для роботи на метанолі. Про це пишуть «Порти України» з посиланням на прес-службу компанії.

Як повідомила прес-служба Maersk, встановити двопаливний двигун планується в середині 2024 року спочатку на одному судні для того, щоб після проходження огляду у 2027 році провести переобладнання інших суден серії.

Модернізацію двигуна проводитиме MAN Energy Solutions, відповідну угоду уже підписано й наразі ведуться перемовини з верфями.

Роботи щодо проєкту розпочнуться наступного року. На середину 2024 року заплановано проведення детального опрацювання всіх технічних питань, пов’язаних із переобладнанням судна. Як пояснюють у Maersk, потрібно буде не просто замінити окремі деталі й вузли двигуна, але встановити нові паливні танки, систему подачі палива й установку підготовки палива.

У 2021 й 2022 роках Maersk замовила будівництво з нуля серії контейнеровозів, які працюватимуть на метанолі. Перше судно з дванадцяти планується здати у першому кварталі 2024 року. Одночасно компанія почала вивчати можливості переведення на метанол діючих суден.

На початку 2022 року генеральний директор Maersk Сорен Скоу заявив, що група має намір досягти вуглецевої нейтральності своїх операцій до 2040 року — на 10 років раніше, ніж планувалося спочатку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти