У початок

«лукойл» відновить постачання нафти на НПЗ STAR у Туреччині — Reuters

«лукойл» надасть кредит обсягом $1,5 млрд державній нафтовій компанії Азербайджану SOCAR для відновлення переробки російської нафти на заводі в Туреччині, що належить SOCAR. Постачання на НПЗ планується розпочати вже в жовтні, повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела.

«Приватний російський виробник нафти «лукойл» надасть азербайджанській державній нафтовій компанії SOCAR кредит обсягом $1,5 млрд у рамках ширшої угоди, яка дозволить нафтопереробному заводу (НПЗ) SOCAR у Туреччині, STAR, потужністю 200 тис. барелів на добу (б/д) знову переробляти російську нафту, — пише агентство зі слів джерел.

Як уточнює агентство, до літа 2023 року STAR імпортував близько 100 тис. барелів нафти марки Urals за добу, проте поступово скорочував обсяги закупівель, а у період серпня-вересня припинив їх повністю.

Угода «лукойлу» й SOCAR передбачає відновлення постачання нафти для переробки з жовтня поточного року. «лукойл почне постачати Urals на STAR з жовтня і, як очікується, постачатиме близько 100 тис. б/д, що еквівалентно половині потужності заводу», — йдеться у статті.

Загальна потужність НПЗ STAR становить 200 тис. б/д, після скорочення закупівель російської нафти підприємство імпортувало її з Казахстану, Іраку й країн Західної Африки, додає агентство.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти