У початок

«лукойл» розвиватиме мережу АЗС Shell у рф під брендом Teboil

«лукойл» розвиватиме мережу АЗС Shell у рф під фінським брендом Teboil, йдеться у повідомленні компанії.

«За результатами обговорення з керівництвом і трудовими колективами придбаної «лукойлом» у травні 2022 р. мережі АЗС Shell у росії прийнято рішення зберегти підприємство як окреме дочірнє товариство компанії. Воно буде розвиватися під новим для росії паливним брендом – Teboil, яким «лукойл» володіє з 2005 року», — наголошується у релізі.

Компанія вже розпочала поетапний ребрендинг автозаправних станцій. Для АЗС буде розроблено нові брендовані види інноваційного пального, а також власну програму лояльності, інтегровану з чинною програмою «лукойлу».

На чолі команди Teboil у росії продовжить роботу колишній керівник мережі АЗС Shell Віталій Маслов.

Завод мастильних матеріалів у тверській області, що перейшов у власність «лукойлу» в рамках угоди з Shell, також випускатиме продукцію під брендом Teboil.

Teboil заснована у Фінляндії у 1934 році.

Нагадаємо, «лукойл» наприкінці травня закрив операцію з придбання downstream-активів Shell у росії: мережі з 411 АЗС, розташованої переважно у центральному й північно-західному федеральних округах, а також заводу з виробництва мастильних матеріалів у торжку. Угода була за оголошенням Shell на початку березня про намір поетапно відмовитися від усіх російських проєктів. Суму угоди компанії не розголошують.

У I кварталі 2022 року Shell списала витрати на активи в росії, зокрема на маркетингові активи «Шелл нафти». «Shell оцінила можливість відшкодування балансової вартості «Шелл нафти», що призвело до знецінення необоротних активів обсягом $358 млн та інших витрат обсягом $236 млн», — повідомляла компанія.

З 15 травня роботу автозаправок, що входять у периметр угоди, було призупинено для забезпечення необхідних умов для продажу й транзиту операційних систем. Протягом року після завершення угоди «лукойл» має провести ребрендинг АЗС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти