У початок

LNG-завод, у якого ДТЕК збирається купувати газ, отримав дозвіл у США

Федеральна комісія з регулювання енергетики США (FERC) видала Venture Global LNG дозвіл на будівництво експортного LNG-заводу Calcasieu Pass 2 (CP2 LNG). Про це йдеться у заяві компанії, повідомляє LIGA.net.

Схвалення FERC включає будівництво й подальшу експлуатацію заводу з виробництва скрапленого природного газу (LNG), а також газопроводу для заводу завдовжки 137 км.

Завод буде розташовано поруч із ще одним заводом компанії Venture Global Calcasieu Pass в Луїзіані, який перебуває на етапі введення в експлуатацію.

Новий завод матиме 18 блоків скраплення, кожен продуктивністю близько 1,1 млн тонн на рік, а також чотири резервуари для зберігання LNG повної герметичності обсягом 200 тис. куб. м і два морські доки. Потужність проєкту – 20 млн тонн LNG на рік.

Крім схвалення FERC, для експорту LNG CP2 також потрібен дозвіл Міністерства енергетики США на експорт без дотримання положень угоди про вільну торгівлю.

Venture Global заявила, що розпочала будівництво за межами майданчика й витратила на проєкт мільярди доларів.

«Перший LNG очікується 2026 року, якщо федеральний уряд без подальших зволікань схвалить CP2», – заявляла компанія в березні.

Нещодавно Venture Global підписала попередню угоду з ДТЕК Ріната Ахметова про постачання LNG в Україну й Східну Європу.

Venture Global планує експортувати скраплений газ із терміналів на узбережжі Мексиканської затоки у США до багатьох портів Європи, зокрема у Грецію, яка має трубопровід до України.

Угода передбачає, що D.Trading закуповуватиме до 2 млн тонн скрапленого газу на рік на третьому підприємстві Venture Global, CP2 LNG, протягом 20 років.

За даними Venture Global, початкову фазу проєкту CP2 LNG було реалізовано в межах 20-річних угод про купівлю-продаж з ExxonMobil, Chevron, Jera, New Fortress Energy, Inpex, China Gas, SEFE та EnBW.

«Venture Global веде активні перемовини щодо потужностей, що залишилися, і розпочала масштабні будівельні роботи за межами майданчика проєкту, очікуючи схвалення проєкту від регуляторних органів США», – йдеться у заяві компанії.

Реалізація проєкту дозволить Venture стати другим після Cheniere Energy виробником скрапленого газу у Сполучених Штатах.

2023 року США вперше стали найбільшим експортером LNG у світі, тоді як у Катарі, найбільшому постачальнику LNG 2022 року, обсяги видобутку газу скоротилися.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти