У початок

Литва з Україною планують з’єднати порти «Клайпеда» й «Одеса» євроколією

Литва і Україна мають намір створити нові транспортні коридори між портами «Клайпеда» й «Одеса», поліпшити залізничне сполучення між країнами й збільшити обсяги вантажоперевезень. Про це повідомило Міністерство транспорту та зв’язку Литви, передають «Порти України».

На зустрічі делегацій Економічного комітету Верховної Ради України й Економічного комітету Сейму Литовської Республіки у березні у Львові було обговорено можливості створення додаткової ланки Балтійсько-Адріатичного коридору через ЄС до Трансєвропейської транспортної мережі (TEN-T) та кордону України у напрямку Дорогуська. Метою цього є створення ефективного транспортного коридору між Балтійським і Чорним морями з достатньою пропускною спроможністю.

«Нам необхідно з’єднати Балтійське й Чорне моря транспортними коридорами з достатньою пропускною спроможністю, трансформувати діюче залізничне сполучення від Клайпедського морського порту до Одеси та інших українських портів у коридор TEN-T європейською колією. Такий коридор в обхід білорусі й росії важливий не тільки для Литви, а й для інших країн Балтії, щоб ефективно використовувати свої морські порти і виходити до Південної Європи», — зазначила заступник міністра транспорту Литви Лорета Маскаліовене.

Вона наголосила, що для реалізації цього транспортного коридору необхідні конкретні кроки, такі як визначення важливих проєктів і співпраця з інститутами ЄС.

На цю мить основним завданням є спільні зусилля для додавання додаткового транспортного коридору до мережі TEN-T, що збільшить загальну пропускну спроможність на кордоні Україна—ЄС у напрямку портів Балтійського моря. Поліпшення транспортного сполучення між країнами дозволить і надалі збільшувати обсяг вантажних перевезень залізницею між Клайпедським морським портом і Україною.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти