У початок

Липневі продажі автомобілів у Європі зросли на 17%

Продажі автомобілів у Європі зросли в липні завдяки збільшенню попиту на EV й гібриди, тоді як реалізація транспортних засобів з дизельними двигунами продовжує падати.

За даними Європейської асоціації виробників автомобілів, реєстрація нових транспортних засобів зросла на 17%, до 1,02 млн автомобілів. Продажі акумуляторних електричних автомобілів зросли на 62%, а постачання дизельних моделей упали на 9%. Ринки, включаючи Німеччину, Францію й Іспанію, спостерігали двозначне зростання продажів.

Виробники автомобілів працюють над замовленнями, які накопичувалися протягом тривалого періоду проблем із постачаннями запчастин. Тепер, коли дефіцит напівпровідників та інших критично важливих компонентів зменшився, перспективи галузі затьмарені перспективами підвищення вартості життя й позик, що завдасть ще більшої шкоди споживачам.

Хоча Model Y від Tesla Inc. була найбільш продаваним автомобілем у Європі в першому півріччі, місцеві виробники готуються дати відсіч. Нові моделі з акумуляторним живленням від Volkswagen AG, Stellantis NV і BMW AG з’являться в автосалонах найближчими місяцями, а деякі з них дебютують в автосалоні IAA наступного тижня в Мюнхені.

Покупці в Німеччині зареєстрували 48 682 повністю електричні автомобілі в липні, що на 69% більше, ніж рік тому, і безперечно найбільше серед європейських ринків.

У Великій Британії, де лондонські водії тепер підпадають під більш суворі правила викидів, продажі зросли на 88%, до 23 010 одиниць. Франція посіла третє місце з 16 867 постаченими електромобілями.

Volkswagen продав найбільше легкових автомобілів у регіоні на всіх типах палива з 280 294 реєстраціями, що на 19% більше, ніж рік тому. Продажі Stellantis впали на 3,3%, до 160 251 автомобіля.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти