У початок

Кручу-верчу: «Приват» вчергове змінив юрособи на 470 АЗС

Також є російською мовою

Група «Приват» у січні-серпні 2020 р. провела чергову ротацію юридичних осіб, які керують її мережею автозаправних станцій. Про це свідчить власний enkorr аналіз переліку юросіб мережі.

Перереєстрація зачепила 473 АЗС «Привата» в 12 областях. 21 «стару» компанію було замінено на 21 «нову», що були створені переважно в 2020 р.. Компанії, які потрапили під ротацію, управляли АЗС під брендами «Авіас», ANP, Sentosa та інші.

Найбільше станцій перереєстровано в Дніпропетровській області, де групі належить понад половину всіх легальних АЗС. У цьому регіоні вісім компаній передали новим восьми юрособам 134 станції (див. таблицю).

Перелік операторів АЗС групи «Приват», яких було задіяно в ротації у січні-серпні 2020 р.

Область

Новий оператор

Оператор, якого замінили

Кількість АЗС

Вінницька

Потуш

Азес

29

Дніпропетровська

Реверс Оіл

Марселлус

10

Дніпропетровська

Силтекс Плюс

Титан Прайд

24

Дніпропетровська

Гермес Ойл

Лідер Ойл Плюс

18

Дніпропетровська

Мультиоктан

Октан О

34

Дніпропетровська

Шот

Ніка Платинум

17

Дніпропетровська

Максимус Ойл

Мікс Ойл

12

Дніпропетровська

Гранден Плюс

Андал Прайм

19

Донецька

Сагіттаріус

Марин Інвест

9

Житомирська

Джера Ойл

Барнетта-Торг

30

Житомирська

Дагаз Лайт

Селінг-Оіл

31

Кіровоградська

Сторес

Лік-Таун

40

Миколаївська

Елір

Тарлем

33

Рівненська

Ексел Ойл

Домінант Торг

18

Тернопільська

Роял Вест

Маранта Ойл

21

Хмельницька

Наваро-М

Нефтіда ЛТД

24

Хмельницька

Айвор

Трансформ Трейд

22

Черкаська

Інтероіл Групп

Бест Петрол

22

Черкаська

ПММ Трейд

Енерджі Ойл

15

Чернівецька

Альдіва

Катлея

35

Чернівецька

Буребиста

Евіденс Трейд

10

Загалом

 


 

473

Це другий у 2020 р. випадок ротації операторів консолідованої мережі АЗС «Привата». У січні-лютому поточного року група змінила операторів 129 АЗС у п'яти областях.

«Приват» протягом останніх щонайменше 5 років проводить ротацію операторів АЗС з періодичністю раз на півроку-рік.

Нині роздрібна мережа «Привата» складається з 1540 заправок, що працюють під 11 брендами. Це найбільша консолідована мережа в країні. У низці регіонів АЗС «Привата» займають понад 40% від загальної кількості станцій. Наприклад, на Дніпропетровщині з 475 станцій 213, або 45%, працюють під брендами групи «Приват». У Запорізькій області ця частка становить 43%, в Сумській і Рівненській – по 40%, в інших регіонах – від 20 до 25%.

Багаторічні спостереження доводять, що АЗС групи «Приват» провадять повністю синхронну цінову політику і забезпечуються нафтопродуктами переважно з одного джерела – НПЗ «Укртатнафта».

Формально управління мережею АЗС «Приват» здійснюють понад 50 юридичних осіб, які проходять періодичну ротацію. На думку учасників ринку, часта заміна юросіб може проводитися задля уникнення сплати податків, щоб уникнути штрафів від АМКУ за монопольне або домінуюче становище, а також за узгоджені дії, які ці станції здійснюють у половині областей країни. На користь цього свідчить те, що проведена «Приватом» масова ротація юросіб – трудомісткий і капіталомісткий процес. Кожна юрособа повинна пройти процедуру взяття на облік платника ПДВ, розриву і укладення нового договору оренди АЗС, оформлення трудових відносин з персоналом, перереєстрації касових апаратів і ліцензії (на торгівлю алкоголем або тютюновими виробами на АЗС) і перепродажу залишків палива.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти