У початок

Криза в Червоному морі зупинила постачання американської нафти в Індію

Криза в Червоному морі, спричинена атаками на судна єменських повстанців-хуситів із воєнізованого угруповання «Ансар Аллах», практично зупинила постачання нафти із США до Індії.

Про це з посиланням на дані аналітичного агентства Kpler повідомляє індійська газета The Indian Express.

Згідно з даними відстеження суден, у січні індійські нафтопереробні заводи (НПЗ) не отримували американської нафти, тоді як раніше підприємства закуповували в середньому 205 тис. барелів нафти із США на добу. Причиною збою в постачанні видання називає стрибок ставок фрахту на тлі напруженої ситуації на Близькому Сході.

Водночас постачання нафти до Індії з Іраку підскочили до дворічного максимуму, 1,19 млн барелів на добу. Перебої з імпортом нафти із США також призвели до зростання закупівель в ОАЕ − на 81%, порівняно з грудневими показниками. Імпорт нафти з росії, найбільшого постачальника нафти до Індії, у січні становив 1,53 млн барелів на добу, що на 5,6% вище, ніж попереднього місяця.

Раніше міністр нафти і газу Індії Хардіп Сінгх Пурі розповів, що обстріли танкерів і торгових суден у Червоному морі впливають на торгівлю країни, проте говорити про кризу постачання нафти до Індії передчасно.

«Ситуація не досягла тієї точки, коли ми починаємо хвилюватися», − заявив він. Пурі додав, що у разі загострення ситуації в акваторії Червоного моря індійські покупці можуть знайти інші логістичні маршрути.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти