У початок

Країни ЄС поки не можуть дійти консенсусу щодо ідеї стелі цін на російську нафту – ЗМІ

Країни Євросоюзу поки що не можуть дійти згоди між собою щодо запровадження стелі цін на російську нафту. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

«Країни ЄС поки не можуть досягти угоди щодо стелі цін на російську нафту. Швидше за все, вони вирішать почекати з рішенням з цього питання доти, доки не узгодять ширшого пакету санкцій», — пише агентство.

За даними агентства, між країнами ЄС існують розбіжності з цього питання, зокрема незгоду з пропозицією про «стелю» цін висловили Кіпр і Угорщина. В ЄС такі рішення приймаються одноголосно, тобто кожна країна має право вето, підкреслює Bloomberg.

Багато деталей цього заходу також ще доведеться доопрацювати, зазначає агентство, зокрема неясно, на якому саме рівні буде встановлено ​​верхню межу вартості. Серед інших заходів, які обговорюються в ЄС, – контроль над імпортом алмазів із рф й заборона на деякі вироби зі сталі.

Крім того, за даними агентства, країни ЄС досягли певного успіху в питанні узгодження обмеження експорту до росії низки електронних компонентів. «Інші можливі заходи, що обговорюються, — обмеження на імпорт алмазів, заборона на імпорт деяких видів продукції зі сталі», — наголошується в повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти