У початок

Країни ОПЕК+ розпочали зниження видобутку нафти

Декілька країн-учасниць угоди ОПЕК+ розпочали з травня добровільне скорочення видобутку нафти, яке триватиме до кінця 2023 року. Загальний обсяг зниження виробництва становитиме 1,66 млн барелів на добу (б/д).

Низка країн ОПЕК+, включаючи найбільшого виробника нафти — Саудівську Аравію, за день до зустрічі міністерського моніторингу альянсу, що відбулася 3 квітня, несподівано оголосили про добровільне скорочення видобутку нафти з травня до кінця 2023 року.

У заяві, опублікованій на сайті ОПЕК уже після засідання моніторингу, йшлося про те, що превентивні заходи зі скорочення видобутку спрямовано на підтримку стабільності нафтового ринку.

Усього про додаткові обмежувальні заходи з видобутку оголосили 9 країн ОПЕК+. Саудівська Аравія добровільно знизить виробництво на 500 тис. б/д, Ірак — на 211 тис. б/д, ОАЕ — на 144 тис. б/д, Кувейт — на 128 тис. б/д, Казахстан — на 78 тис. б/д, Алжир — на 48 тис. б/д, Оман — на 40 тис. б/д, Габон — на 8 тис. б/д. росія продовжила до кінця року рішення про скорочення видобутку на 500 тис. б/д, що діяло до кінця червня, від середніх лютневих значень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти