У початок

Країни G7 не платитимуть за газ у рублях

Країни Великої Сімки заявили, що не платитимуть за російський газ рублями, як того хоче кремль. Про це заявив віцеканцлер–міністр економіки і захисту клімату Німеччини Роберт Габек після конференції з міністрами енергетики країн G7, повідомляє «Економічна правда» з посиланням на Reuters.

Міністри енергетики Групи семи найбільш промислово розвинених країн відхиляють вимоги кремля щодо того, аби «недружні» країни платили за російський газ рублями.

«Усі міністри G7 погодилися, що це одностороннє і явне порушення чинних контрактів», – сказав Габек. Міністри «ще раз підкреслили, що укладені договори є дійсними, і компанії повинні їх поважати... оплата в рублях неприпустима, і ми закликаємо зацікавлені компанії не виконувати вимоги путіна», – заявив він.

«Спроба путіна розділити нас очевидна, але, як ви бачите з цієї великої єдності та рішучості, нас не розділити», – додав міністр.

Як повідомлялося раніше, президент рф владімір путін розпорядився, аби «газпром» і центробанк країни щомісяця звітувати уряду про переведення газових контрактів з ЄС у рублі.

Проте прем'єр-міністри країн Європейського Союзу заявляють, що розрахунок з РФ за постачання газу в рублях неможливий, оскільки всі контракти укладено в доларах або євро.

Довідка enkorr

До G7 входять такі країни як США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія й Канада. Нагадаємо, що США ввели повне ембарго на російську нафту і газ.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти