У початок

Країни Балтії хочуть припинити імпорт LPG з росії

Країни Балтії намагатимуться зупинити імпорт скрапленого нафтового газу з росії. Про це заявив міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвіс, повідомляє Delfi.

«Ми дійшли єдиної думки, що скраплений нафтовий газ не має імпортуватися до трьох балтійських країн. Це, як я вже сказав, рішення трьох країн Балтії, оскільки європейських санкцій щодо скрапленого нафтового газу немає», — сказав Крейвіс.

З його слів, країни будуть шукати спільні рішення, як рухатися далі.

На скраплений нафтовий газ, на відміну від скрапленого природного газу (СПГ), не поширюються санкції проти росії. Торік експортери рф більш ніж удвічі збільшили продаж скрапленого нафтового газу в країни Балтії.

Як повідомлялося, раніше Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України звернувся до парламентів Естонії, Латвії й Литви з закликом відмовитись від імпорту російського скрапленого вуглеводневого газу (LPG).

Нагадаємо, обсяги російського скрапленого газу, що потрапляє з країн ЄС в Україну без документів про походження або з сумнівними документами, виросла до критичних масштабів. За даними Консалтингової групи «А-95», основні обсяги ресурсу їдуть в Україну з країн Балтії і Польщі.

Раніше експерти «А-95» висловили переконання, що збільшення імпорту моторних палив сумнівного походження загрожує знищенням диверсифікованої системи постачань, а відповідно підриває енергетичну безпеку України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти