У початок

Котирування в Європі: ціни пішли на спад

Ціни на бензини і ДП у Середземномор'ї й портах північної Європи з початку грудня (з 1-го по 5-те число) знизилися на $23/т і $20/т відповідно. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Вартість бензину у середземноморському регіоні Європи просіла на 3% ($23/т), до $764/т. У північно-західному регіоні Європи зниження становило $24/т, до $798/т.

Котирування ДП у Середземномор'ї з початку місяця зменшились на $20/т — до $788/т, тоді як вартість дизельного пального у портах північної Європи просіла на $21/т, до $799/т.

У грудні спред між північно-західними й середземноморськими котируваннями на бензин не змінився і тримається на рівні $37/т у середньому за місяць. Різниця котирування дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період знизилася на $9/т, до $13/т.

«Зниження котирувань у Європі буде сприяти подальшому коригуванню внутрішнього ринку країни, особливо в умовах зниження попиту», — кажуть у Консалтинговій групі «А-95».

Як повідомлялося раніше, котирування нафти слабко змінюються у середу, 6 грудня, після падіння до мінімумів з початку липня за підсумками попередньої сесії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти