У початок

Кількість танкерів, що прямують до Китаю, сягнула дворічного мінімуму

Кількість супертанкерів, що прямують до Китаю, впала до мінімуму за майже два роки, додавши побоювань щодо попиту в найбільшого імпортера нафти протягом другої половини року.

Лише 86 танкерів вказали Китай своїм пунктом призначення в найближчі три місяці, що на п'ять танкерів менше, порівняно з минулим тижнем. Це найнижчий тижневий показник із серпня 2022 року, за даними Bloomberg.

Прогноз попиту в Китаї в цьому півріччі демонструє ознаки м’якості, потенційно створюючи зустрічний вітер для цін на сиру нафту. Викликає занепокоєння повільніше, ніж очікувалося, повернення нафтопереробних заводів із сезонного ремонту, менші закупівлі від деяких ключових постачальників у липні та потенційне падіння місячних обсягів імпорту.

Близько 35 танкерів прямують до США, що на два менше, ніж тиждень тому. 14 суден відпливли до Анголи, і це найвищий показник із кінця квітня. Південноафриканський виробник націлився на збільшення експорту після виходу з групи виробників ОПЕК+. Клацніть, щоб отримати PDF-файл із детальнішою інформацією про пункти призначення.

Загалом 546 суден повідомили про майбутні пункти призначення в п’ятницю на основі даних суден із датами прибуття до 3 жовтня на MAP. Подорожі можуть змінюватися, і 37 танкерів не вказали чіткого пункту призначення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти