У початок

Класом нижче: ZOG розпочав реалізацію ДП Євро-3 на АЗС

Регіональна мережа автозаправних станцій ZOG (ТОВ «ЗапоріжОйлГруп») розпочала тестову реалізацію дизельного пального стандарту Євро-3 вроздріб. Про це enkorr повідомив власник мережі Олег Сєровський.

З його слів, наразі цей вид пального доступний на 3-4 станціях мережі. Продають його за ціною 47,00 грн за літр, тоді як літр дизпального стандарту Євро-5 на ZOG коштує 54 грн.

«На відмінну від багатьох інших АЗС, які зараз продають пальне стандарту Євро-3 під виглядом Євро-5, ми вирішили бути чесними і відкритими зі своїми клієнтами. Є такий стандарт, його дозволено в Україні, він дешевший. Вибір за клієнтом», — сказав Сєровський, додавши, що на його АЗС реалізується ДП обох стандартів.

ДП Євро-3, як він зазначив, виробляє один із українських міні-НПЗ.

При цьому Олег Сєровський зізнається, що великого попиту на цей вид пального немає.  

«Насправді великим попитом продукт не користується. Техніки, яка б використовувала таке пальне, не так багато, а основні клієнти АЗС — водії легкових автомобілів. Крім того, більшість вантажівок уже на Євро-5», — каже власник мережі.

Також, із його слів, багато клієнтів ставляться з недовірою до пального, нижчого за стандартом. «Це для нас тестова реалізація, після якої ми зрозуміємо, чи будемо займатися цим надалі», — підсумував він. 

Нагадаємо, в березні 2022 року Кабінет міністрів тимчасово дозволив використання пального стандартів Євро-3 і Євро-4, щоб залучити в країну додатковий ресурс пального. 

Довідка enkorr

«ЗапоріжОйлГруп» має роздрібну мережу під брендом ZOG. Наразі мережа оперує сімома АЗС в м. Запоріжжі, й однією — у Дніпропетровській області. Ще 6 станцій компанії розташовано на територіях, окупованих російськими військами. На них компанія не веде операційної діяльності.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти