У початок

Китайська ENN уклала угоду на купівлю 1,8 млн т/р СПГ у Cheniere

Одна з найбільших приватних енергетичних компаній Китаю ENN Natural Gas Co уклала угоду про купівлю скрапленого природного газу (СПГ) у найбільшого американського експортера СПГ Cheniere, повідомила остання.

За умовами угоди ENN погодилася закуповувати близько 1,8 млн тонн СПГ на рік у Cheniere на умовах FOB (free-on-board) за ціною, індексованою до індексу Henry Hub, плюс фіксована плата за зрідження.

Постачання розпочнеться в середині 2026 року зі збільшенням до 0,9 млн т на рік 2027 року. «Постачання 0,9 млн т, що залишилися, на рік залежить, серед іншого, від позитивного остаточного інвестиційного рішення щодо першої черги проєкту розширення Sabine Pass Liquefaction (або сьома черга SPL) і почнеться після початку комерційної експлуатації сьомої лінії», — йдеться в релізі прес-службі.

Це друга довгострокова угода, підписана між ENN та Cheniere, першу було підписано у жовтні 2021 року. Планувалося, що ENN купуватиме до 0,9 млн т СПГ на рік на базисі FOB протягом приблизно 13 років, починаючи з липня 2022 року.

Проєкт розширення SPL передбачає будівництво до трьох СПГ-ліній з очікуваною загальною виробничою потужністю близько 20 млн т СПГ на рік. У травні 2023 року Cheniere Energy розпочала процедуру попередньої перевірки проєкту розширення SPL у Федеральній комісії з регулювання енергетики.

Cheniere володіє двома СПГ-заводами в США, Sabine Pass та Corpus Christi, загальною виробничою потужністю близько 45 млн тонн СПГ на рік і будує потужності ще на 10 млн т/р. Cheniere також вивчає можливості розширення скраплення й інші проєкти у ланцюжку створення вартості СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти