У початок

Китайські держкомпанії уникають нових нафтових контрактів із рф

Китайські державні нафтопереробні підприємства виконують чинні російські нафтові контракти, але уникають нових, попри знижки, остерігаючись посилення західних санкцій проти рф. Про це пише Reuters з посиланням на 6 джерел, повідомляє «Економічна правда».

Так, державна Sinopec, найбільший нафтопереробник Азії, CNOOC, PetroChina і Sinochem залишилися осторонь купівлі російських вантажів нафти з постачанням у травні.

«Китайські державні фірми не хочуть, щоб їх дії розглядали як відкриту підтримку москви. Держпідприємства виявляють обережність, оскільки їхні дії може бути розцінено як дії уряду Китаю, і жодна з них не хоче, щоб її виділяли як покупця російської нафти», – кажуть джерела.

Sinopec і Petrochina відмовилися від коментарів. CNOOC і Sinochem не відразу відповіли на запити про коментар.

Джерела агентства очікують, що державні компанії Китаю виконуватимуть свої довгострокові чинні контракти на російську нафту, але уникатимуть нових спотових угод.

Unipec, торговий підрозділ Sinopec і провідний покупець російської нафти, протягом останніх тижнів на регулярних внутрішніх зустрічах попереджав свої глобальні команди про ризики роботи з російською нафтою.

«Ідея і тон зрозумілі – контроль ризиків і дотримання вимог важливіші за прибуток», – каже джерело.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти