У початок

Китай збільшив квоту на експорт нафтопродуктів на 15 млн тонн – ЗМІ

Влада Китаю збільшила квоту на експорт нафтопродуктів на максимальні цього року 15 млн тонн, згідно з даними консалтингової компанії JLC.

Китайські НПЗ, найімовірніше, зможуть скористатися цією квотою в першому кварталі наступного року, пише Bloomberg із посиланням на повідомлення консалтингової компанії. У рамках неї дозволено експортувати 13,25 млн тонн світлих нафтопродуктів і 1,75 млн тонн низькосірчистого нафтового палива. Квоту отримають п'ять державних НПЗ, один приватний НПЗ і один завод-виробник авіаційного палива.

Крім нафтопродуктів, Китай також дозволив незалежним НПЗ у провінції Шаньдунь експортувати невеликі обсяги сирої нафти, додали в консалтинговій компанії.

Таким чином, Пекін цього року випустив квоти на експорт нафтопродуктів обсягом 37,25 млн тонн, що трохи менше від 37,61 млн тонн у 2021 році.

Китай має намір експортувати більше палива в рамках плану з пожвавлення економіки після численних локдаунів. Тим часом китайським виробникам, швидше за все, доведеться нарощувати обсяги переробки, щоб заповнити квоти, вважають експерти JLC.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти