У початок

Китай у липні знизить роздрібну вартість бензину й дизельного пального

Китай із середи знизить роздрібні ціни на бензин і дизельне пальне на $53,5 і $51,3 за тонну відповідно. Про це йдеться в опублікованій у вівторок заяві державного комітету у справах розвитку та реформ КНР, передає Angi.

«Відповідно до останніх змін цін на нафту на світовому ринку і чинного механізму ціноутворення на нафтопродукти, з 24.00 12 липня 2022 року ціни на бензин і дизельне пальне всередині країни буде знижено на 360 юанів ($53,5) і 345 юанів ($51,3 ) за тонну відповідно», — йдеться у заяві.

Зазначається, що провідні в країні нафтопереробні компанії PetroChina, Sinopec, CNOOC та інші підприємства повинні належним чином організувати виробництво й транспортування нафтопродуктів, забезпечити стабільність постачань і суворо дотримуватись державної цінової політики.

Чинний у Китаї механізм ціноутворення на нафтопродукти, що у разі якщо вартість нафти на світовому ринку змінюється на більш ніж 50 юанів ($7,3) за тонну і зберігається на цьому рівні протягом 10 робочих днів, то вартість бензину і дизельного пального на внутрішньому ринку коригується відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти