У початок

Китай у грудні збільшив обсяги зберігання сирої нафти

Китай збільшив обсяг запасів сирої нафти в грудні, оскільки нижчі ціни спонукали нафтопереробників збільшити імпорт і підтримувати високий рівень продуктивності на своїх заводах. Про це повідомляє Reuters.

Близько 1,39 млн барелів на день (б/д) було додано до запасів у грудні, що різко збільшило запаси порівняно з приблизно 20 тис. б/д у листопаді й найвищим надходженням у резервуари з червня минулого року.

Загалом 2023 року Китай додав до запасів близько 760 тис. б/д, що трохи більше порівняно з 740 тис. б/д 2022 року.

Китай не розголошує обсягів сирої нафти, що надходить у стратегічні й комерційні запаси або виходить із них, але оцінку можна зробити, віднявши кількість переробленої нафти із загального обсягу сирої нафти, доступної за рахунок імпорту і внутрішнього виробництва.

Загальний обсяг доступної нафти в грудні становив 15,54 млн б/д, що складається з імпорту 11,39 млн б/д і внутрішнього виробництва 4,16 млн б/д.

Нафтопереробні заводи (НПЗ) переробили 14,15 млн б/д у грудні, залишивши надлишок у 1,39 млн б/д для комерційних або стратегічних сховищ.

Значні потоки зберігання в грудні відповідають моделі, встановленій 2023 року, згідно з якою нафтопереробники, як правило, створюють запаси, коли вважають, що ціни на нафту низькі, але відступають, коли вважають, що ціни зросли занадто швидко або занадто високо.

У першій половині 2023 року спостерігалося значне зростання запасів, у середньому 950 тис. б/д, з піком у 2,1 млн б/д у червні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти