У початок

Китай почав скуповувати нафту, що здешевшала, — Bloomberg

Китайські нафтопереробні заводи (НПЗ) у зв'язку з поточним зниженням цін на вуглеводні, ймовірно, почали скуповувати нафту обсягами близько 16 млн барелів на місяць, поповнюючи таким чином стратегічні резерви країни. Про це з посиланням на дані аналітичної компанії Energy Aspects пише Bloomberg.

Подробиць про те, коли почалися ці закупівлі, аналітики не наводять, їх обсяги оцінюють у 5% від щомісячного імпорту. За поповнення запасів у КНР зазвичай відповідають державні нафтові підприємства. При цьому куплене може змішуватися з покупками для власних НПЗ, а загалом обсяги запасів нафти й палива Китаю «огорнуті таємницею», зазначає агентство.

Нафта еталонної північноморської марки Brent дешевшає на тлі погіршення перспектив попиту у Китаї й США. З кінця червня ціна на неї знизилася на 20%, втративши половину цього обсягу минулого тижня. На час написання матеріалу вартість бареля Brent становила $71,57.

Здешевшала і російська нафта. Середня ціна бареля вітчизняної марки Urals рік до року знизилася у серпні на 4,% – з $73,73 до $70,27 за барель. До цього у липні середньодобові обсяги постачання нафти з рф у Китай скоротилися на 14,1% у місячному вираженні й упали до позначки 1,76 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти