У початок

Китай наростив імпорт нафти з росії до рекордного рівня

У травні імпорт Китаєм сирої нафти з рф зріс на 55% у річному вимірі до рекордного рівня – росія вийшла на перше місце з постачання сировини в Китай, випередивши Саудівську Аравію. Про це пише «Економічна правда» з посиланням на Reuters, яке спирається на дані Головного митного управління Китаю.

Зазначається, що за підсумками травня імпорт російської нафти, включаючи постачання трубопроводом «Східний Сибір – Тихий океан» і морські перевезення з європейських і далекосхідних портів росії, становив майже 8,42 млн т.

Цей показник еквівалентний приблизно 1,98 млн барелів на добу (б/д) й на 25% більше, ніж 1,59 млн б/д у квітні.

Таким чином, Саудівська Аравія стала другим найбільшим імпортером російської нафти. За підсумками травня обсяги постачання збільшилися на 9% порівняно з показником травня минулого року і становили 7,82 млн т, або 1,84 млн б/д.

«Ці дані показують, що москва може знайти знайти покупців на свою нафту, попри західні санкції, хоча їй доводиться знижувати ціни.

І хоча загальний попит на сиру нафту в Китаї був обмеженим через COVID і уповільнення економіки, провідні імпортери, включаючи нафтопереробного гіганта Sinopec і трейдера Zhenhua Oil, активізували закупівлю дешевшої російської нафти на додаток до постачань з Ірану й Венесуели», – пише агентство.

Як відомо, постачання нафти з росії в Індію й Китай досягло рекордних значень, а Азія стала найбільшим покупцем російської сировини.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти