У початок

Китай цього року вводить в експлуатацію другий СПГ-термінал

Китайська Zhejiang Energy Group отримала перший вантаж СПГ на своєму нещодавно побудованому СПГ-терміналі у Веньчжоу, що ознаменувало початок роботи об’єкта, повідомляє EnergyPortal.

Термінал має потужність приймати 3 млн тонн СПГ на рік і є другим терміналом СПГ, який буде введено в експлуатацію в Китаї 2023 року. Це також 26-й термінал прийому СПГ в країні. Запуск СПГ-терміналу Веньчжоу було відкладено через урядові формальності й тайфуни. Проєкт терміналу спільно інвестують Zhejiang Energy (51%), державна Sinopec (41%) і місцева компанія Wenzhou Xiaomen Island Investment Development Co. (8%), але тільки Zhejiang Energy має права на експлуатацію.

Термінал має проєктну потужність прийому СПГ 3 млн тонн на рік і ємність для зберігання СПГ 1,08 млрд кубометрів, що включає док, здатний приймати СПГ-вози обсягом 30-266 тис. кубічних метрів, і чотири резервуари для зберігання СПГ ємністю 200 тис. кубічних метрів кожен.

Zhejiang Energy є основним постачальником енергії в провінції Чжецзян, з мережею газопроводів провінційного рівня протяжністю понад 1 800 км, 72 газовими станціями провінційного рівня і 27 міськими газовими компаніями.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти