У початок

Кава з ароматом плагіату: Socar звинуватили у крадіжці авторського напою

Засновник компанії Coffee in Action Вадим Грановський звинуватив компанію SOCAR Energy Ukraine у плагіаті його авторського напою — кави з гранатом. Допис-звинувачення Грановський опублікував на своїй сторінці у Facebook.

З його слів, з листопада минулого року мережа АЗС SOCAR презентувала свій новий зимовий напій — каву Black Red, яка, як він вважає, рецептурно і за назвою схожа з його напоєм.

«Я стверджую, що кава з гранатом  — «новий фірмовий напій Black Red», «унікальна зимова кава» та «ексклюзивний зимовий напій», який SOCAR анонсував 28 листопада 2023 року, — є спробою копіювати популярний оригінал, мій авторський напій Flat Red, захищений торговою маркою», — пише він.

Окрім цього, Грановський заявляє, що ідею кави з гранатом він презентував департаменту маркетингу SOCAR два роки тому.

«Січень, лютий 2022 — були зустрічі та, попередньо, позитивне рішення SOCAR. Початок повномасштабного вторгнення рф в Україну зупинив перемовини», — пише він, зазначивши, що вже у листопаді 2023 року SOCAR анонсував свій новий фірмовий напій під назвою Black Red.

На цей допис відреагувала PR-директор SOCAR Energy Ukraine Олена Осипчук.

«Мені дійсно прикро, що поява на наших АЗК напою Black Red, який готується за зовсім іншою рецептурою, ніж Ваша, Вас засмутила. Ми не мали цього на меті», — зазначила вона у коментарі до допису.

З її слів, напій Black Red готується з еспресо, гранатового соусу (нашараб) і спецій. «У ньому гранатовий сік відсутній. Цей напій є логічним породженням нашого традиційного свята —  «Гранатових тижнів» на SOCAR», — зазначила вона.  

Таке пояснення Грановського не задовольнило, тому вирішувати це питання він планує в юридичній площині.

«Я хочу дати бій Soсar від імені кожної творчої людини чи малого бізнесу, ідеї яких привласнили «акули бізнесу», впевнені у своїй безкарності», — резюмував він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти