У початок

Канада відправила Німеччині турбіну для «північного потоку» – ЗМІ

Канада 17 липня відправила в Німеччину відремонтовану газову турбіну Siemens Energy для газопроводу «північний потік». Про це повідомляє «Комерсант» із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Зазначається, що машина доставляється до Німеччини літаком. Далі турбіна транспортуватиметься на поромі й сушею через Гельсінкі в росію. Обладнання прибуде на компресорну станцію «портова» орієнтовно 24 липня, ще три-чотири дні займе пусконалагодження.

Таким чином, турбіна має бути готовою до експлуатації на початку серпня, пише видання.

У Siemens Energy і «газпромі» відмовилися коментувати терміни постачання турбіни.

Нагадаємо, 10 липня міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що Канада попри санкції поверне відремонтовані турбіни для російського газопроводу «північний потік» на прохання Німеччини. За даними канадських ЗМІ, уряд країни як виняток із запроваджених проти росії санкцій дозволив німецькій Siemens Energy ремонтувати турбіни для «північного потоку» протягом ще двох років.

За даними джерел видання Financial Times, уряд Німеччини побоюється, що росія може скористатися щорічним технічним обслуговуванням «північного потоку», щоб повністю перекрити постачання газу до країни, а також може затягнути строки проведення робіт. Крім того, експерти нагадують, що раніше на час проведення профілактичних робіт «газпром» збільшував експорт газу в Європу через Україну, однак торік російський монополіст відмовився від цієї можливості, спустошуючи натомість свої сховища газу в ЄС.

Раніше «газпром» припинив постачання газу низці європейських компаній через їхню відмову виконувати вимогу путіна про переведення розрахунків за газ у рублі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти