У початок

Кабмін оприлюднив постанову про обмеження націнки на «преміальне» пальне 5%

Кабінет міністрів оприлюднив постанову від 26 березня 2022 року №369, якою запровадив обмеження націнки на «преміальні» бензини й дизельне пальне не більше 5% від обсягу регульованих урядом роздрібних цін на звичайне пальне.

Документ вносить відповідні зміни до пункту 41(4) постанови Кабінету міністрів від 9 грудня 2020 року №1236, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Під час продажу (реалізації) «брендового преміального» дизельного пального і бензинів автомобільних з покращеними показниками якості і позначення (маркування) яких включає певну торгову марку (товарний знак), обсяг доплати не може перевищувати 5% до обсягу роздрібних цін на відповідні види пального», — йдеться у постанові уряду.

Міністерство економіки 26 березня оприлюднило середню вартість бензину обсягом 28,98 грн/літр і дизпального (ДП) – 32,43 грн/літр, на базі яких обчислюється гранична ціна реалізації пального на АЗС на кінець березня. З урахуванням граничних торгових націнок, максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 33,53 грн/літр, на «звичайне» дизпальне — 37,43 грн/літр.

Порівняно із серединою березня середню ціну на бензин збільшено на 0,11 грн/літр, на ДП – на 0,38 грн/літр.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти