У початок

Кабмін дозволив імпорт генераторів без дотримання техрегламенту

Кабінет міністрів дозволив імпорт обладнання для енергетики під час воєнного стану без обов’язкового підтвердження його відповідності технічним регламентам. Про це представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у telegram, передає «Бізнес.Цензор».

З його слів, таке рішення ухвалено «для подолання критичної ситуації в енергетиці й задля вирішення питання забезпечення внутрішнього ринку обладнанням для відновлення і стабілізації електро- й газопостачання споживачам».

Зокрема рішенням уряду до припинення воєнного стану і протягом наступних 90 календарних днів дозволено постачати або вводити в експлуатацію відповідні товари без застосовування вимоги щодо наявності декларації про відповідність і маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Відповідні зміни внесено до технічного регламенту (ТР) безпеки машин, технічного регламенту (ТР) низьковольтного електричного обладнання, технічного регламенту (ТР) з електромагнітної сумісності, технічного регламенту (ТР) законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, технічного регламенту (ТР) обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному й електронному обладнанні та технічного регламенту (ТР) шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень.

Як повідомлялося, раніше уряд звільнив від ввізного мита і ПДВ генератори, акумулятори й інше обладнання, яке допомагає покращити енергозабезпечення. Але на митниці імпортери стикалися з проблемами оформлення таких товарів. Нинішня постанова має усунути ці невідповідності.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти