У початок

Inbalance Grid побудує зарядні станції на литовських АЗС Orlen

Оператор мережі зарядки електромобілів і розробник обладнання й програмного забезпечення Inbalance Grid домовився про співпрацю з мережею АЗС Orlen у Литві, повідомляє Verslo Zinios. Компанія Orlen розвиватиме інфраструктуру надшвидкої зарядки електромобілів на АЗС. Перші зарядні станції запрацюють уже в серпні.

Як зазначається у повідомленні компанії, до 2027 року Inbalance Grid встановить 174 зарядні точки в мережі Orlen, за цей час у проєкт буде інвестовано 10 млн євро.

Перші 4 потужні зарядні пункти Inbalance Grid запрацюють на АЗС Orlen у Кальварії й Крижкальному. У 2025-му до кінця року заряджання електромобілів буде доступно на 30 АЗС Orlen на головних дорогах і у великих містах.

Залежно від попиту й зростання ринку Inbalance grid і Orlen також домовилися про подальшу співпрацю у 2028-2029 роках.

Планується, що 15 АЗС Orlen будуть мати зарядні парки з доступом до зарядки 300 кВт також для вантажівок і автобусів. У перших парках буде по 4 зарядні точки, згодом кількість особливо потужних зарядних точок планується збільшити до 8.

Оголошено, що Inbalance grid створить інтегровані системи для управління будівлями, бізнесом і системами АЗС для оплати зарядки. Також повідомляється, що в довгостроковій перспективі з’явиться мобільний додаток Orlen.

Inbalance grid управляє 800 зарядними станціями в Литві, Латвії й Естонії, а з весни цього року компанія також взяла під управління мережу станцій швидкої зарядки Via Lietuva.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти