У початок

Імпорт СВГ у лютому виріс на 6%

Також є російською мовою

Постачання імпортного скрапленого газу в Україну за лютий 2021 р. склали 108,4 тис. т, що на 6,4% більше порівняно з обсягом імпорту в січні. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95» з посиланням на власне дослідження. До цих обсягів не входить сировина для «Карпатнафтохіму».

Сумарний імпорт з Росії порівняно з місяцем раніше виріс на 2%. Найбільша динаміка – у «Роснафти». Зокрема, на адресу «Глуско-Україна» компанія збільшила відвантаження на 1 тис. т, до 6 тис. т. В «Глуско» відзначили, що ще близько 1 тис. т лютневого ресурсу дійде в березні, і їх місячний обсяг імпорту скрапленого газу повернеться до колишнього рівня в 7,5 тис. т. Також зросли постачання Proton energy на «БРСМ-Нафту»: плюс 1,8 тис. т, 6,4 тис. т сумарно. «Авантаж» скоротив імпорт ресурсу «Роснафти» і «БНК» (по -1 тис. т з кожної), наростивши при цьому постачання ТШО на 400 т.

У лютому, як повідомлялося, активізувалися спотові постачання з РФ. Зокрема, в Україну надходили партії з «Омського каучуку», Іркутської нафтової компанії і «Газпромнафти». Постачання лукойлівського ресурсу в лютому знизилися на чверть через зменшення завантаження Локосовського ГПЗ. Очікується, що в квітні імпорт цього ресурсу повернеться на рівень 17 тис. т.

Відвантаження з Казахстану зросли в лютому на 9%. Основною причиною зростання були морські постачання виробництва ТШО на адресу «Ультрамарин трейдингу». Крім того, відновився імпорт газу виробництва Атирауського НПЗ. Імпортувала 900 т «Євромін Енерджі».

Білоруські постачання зросли на 13%. При цьому «Білоруснафта» збільшила продажі в Україну на 30%. Зокрема, 1 тис. т речицького ресурсу в лютому імпортувала «БРСМ-Нафта». Останній раз імпорт виробництва Речицького ГПЗ компанія здійснювала в листопаді 2019 року. У свою чергу ОККО в лютому імпортувала 2 тис. т виробництва Мозирського НПЗ. За інформацією enkorr, мережа підписала з «БНК» річний ТЕRM-контракт на 2 тис. т на місяць.

За словами трейдерів, ритмічність постачань у лютому привела до балансування ринку після виникнення локальних явищ дефіциту в кінці січня-на початку лютого.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти