У початок

І це не межа: СВГ у гурті додав ще

Також є російською мовою

Середня ціна на гуртові партії скрапленого газу в Україні за поточний тиждень (23-30 липня) виросла на 200 грн/т, до 28 400 грн/т. Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Основна причина зростання, за словами трейдерів, – брак ресурсу.

Так, у столичному регіоні до кінця тижня ціни становлять 28 300-28 500 грн/т, що на 300 грн/т вище від ціни тижнем раніше. «На ГНС поточні запаси мінімальні, а обсяги, які приходять, відразу йдуть у ринок, що, в свою чергу, не дає змоги ці запаси поповнювати», – розповідає один із трейдерів.

Через те, що кілька тижнів на адресу багатьох контрагентів не відвантажував «Лукойл», проблемно було знайти ресурс і на Харківщині. Як повідомляють оператори місцевих мереж, угоди на тижні в регіоні укладалися в діапазоні 28 000-28 200 грн/т (+300 грн/т).

Тим часом, на думку одного з операторів, російський виробник має намір довантажити обіцяні обсяги, після чого ажіотаж на продукт в області знизиться.

Ціни в південних областях за тиждень виросли до 28 600-29 500 грн/т. За словами представника компанії «Ультрамарин трейдинг», у регіоні, як і раніше, зберігається підвищений попит, який компанія насилу встигає перекривати. Відзначимо, в липні морем трейдер постачив 4,2 тис. т СВГ.

У той час як ціни на автогаз у Запорізькій області коливаються в діапазоні 28 400-29 000 грн/т, на заході країни гуртові партії, зокрема й реекспортного польського ресурсу, виставлялися за 28 200-28 300 грн/т.

Як раніше повідомлялося, більшість опитаних enkorr трейдерів вважають, що вартість скрапленого газу на українському ринку в серпні може продовжити своє зростання. Частина гуртовиків передбачає, що вартість може зрости ситуативно і швидко відіграти назад, але зниження ціни в серпні по відношенню до кінця липня не прогнозує ніхто.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти