У початок

Хорватія допоможе Україні диверсифікувати постачання пального

Міністерство енергетики України домовилось із хорватською стороною про співпрацю у питаннях диверсифікації постачань пального в Україну. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Зазначається, що таких домовленостей було досягнуто під час робочого візиту заступника міністра енергетики України Миколи Колісника до Хорватії.

«Диверсифікація джерел і маршрутів постачання пального є запорукою незалежності країни і гарантією отримання стратегічно важливого ресурсу альтернативного походження від різних виробників. Ми маємо підтримку у цьому питанні з боку наших хорватських колег», — зазначив Колісник.

У Міненерго також повідомили, що у рамках візиту заступник міністра енергетики України провів зустрічі, зокрема з державним секретарем Міністерства економіки та сталого розвитку Хорватії Іво Мілатичем, головою правління компанії Jadranski naftovod (JANAF) Стєпаном Аданичем і головою правління компанії INA Сандором Фасімоном.

«На зустрічах обговорили й питання зміцнення енергетичної безпеки, співпрацю у забезпеченні належного функціонування українського енергетичного сектору в умовах війни, а також можливості транзиту газу з хорватського СПГ-терміналу», — йдеться у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти