У початок

Gunvor повідомляє про менший прибуток від торгівлі СПГ

Женевський трейдер енергетики і СПГ Gunvor повідомив про зниження чистого прибутку й обсягів СПГ у першій половині цього року.

Фірма, очолювана Торбйорном Тернквістом, отримала чистий прибуток обсягом $803 млн за період січень-червень, що є другим за величиною прибутком компанії за перше півріччя й зниження на 37,7% порівняно з $841 млн за той самий період торік.

Gunvor повідомила про рекордний чистий прибуток у $2,36 млрд 2022 року.

Дохід за перше півріччя склав $61 млрд, порівняно з $89 млрд за аналогічний період торік.

Gunvor пояснює це зниження головним чином меншими обсягами й нижчими цінами на сировину, причому ціни на нафту Brent і природний газ TTF знизилися на 24% і 56% відповідно порівняно з минулим роком.

Загальні обсяги торгівлі в першій половині цього року досягли 85 млн метричних тонн (метр. т), що на 14% менше, ніж 99 млн метр. т за аналогічний період торік, в основному через зниження обсягів переробленого природного газу й скрапленого газу, але вже наявна тенденція до зростання, сказали в Gunvor.

«Частка перехідної енергії в обсягах торгівлі знизилася до 33% у першому півріччі 2023 року через менші обсяги природного газу й СПГ (2022 фінансовий рік: 39%)», — сказав трейдер.

Група заявила, що має намір збільшити обсяги 2023 року відносно тимчасової мінімальної точки 2022 року за рахунок зростання бізнесу.

«Це, ймовірно, прискориться до кінця року, оскільки потрібен час, щоб знайти новий прибутковий бізнес на досить збалансованому ринку, який переповнений ліквідністю», — йдеться в повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти