У початок

Група Orlen збільшить видобуток газу й нафти в Норвегії

Компанія Orlen разом зі своїми концесійними партнерами виявила запаси газу поблизу вже відпрацьованого родовища Gina Krog. Їх обсяг оцінюється в 0,8-2,6 млн кубометрів нафтового еквіваленту. Використовуючи існуючу гірничодобувну інфраструктуру, вже цього року можна буде почати розробку нових ресурсів, повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок.

Відкриття нового родовища в безпосередній близькості від Gina Krog не тільки дозволить Orlen Group збільшити видобуток природного газу, а й покращить показники рентабельності і продовжить термін використання активів Gina Krog. «До 2030 року ми плануємо збільшити видобуток газу до 12 млрд кубометрів на рік, половина з яких надходитиме з Норвегії. Ми хочемо досягти цієї мети, скорочуючи викиди CO2 на кожен барель або кубічний метр видобутої сировини. Це досягається за рахунок підвищення ефективності використання існуючої інфраструктури, як у разі з Gina Krog», — каже Даніель Обайтек, президент правління Orlen.

Відкриття нових газових ресурсів було зроблено на родовищі Дугал, яке розташоване приблизно за 1,5 км на південь від родовища Gina Krog. Розвідувальну свердловину готують до видобутку, початок якого заплановано на 2023 рік. Видобуту сировину, обсяг якої оцінюється в 0,8-2,6 млн куб. нафтового еквіваленту, буде спрямовано на виробничу платформу Gina Krog. Враховуючи Dougal, за оцінками фахівців, залишкові ресурси Gina Krog становлять 13 млн барелів нафтового еквіваленту (б.н.е.). Наразі з родовища Gina Krog видобуто 17 млн куб. нафтового еквіваленту.

Gina Krog – одне з 19 родовищ, які зараз розробляються компанією PGNiG Upstream Norway з групи Orlen. Компанія володіє частками в 90 ліцензіях, що дає їй шосте місце серед компаній, які працюють на норвезькому континентальному шельфі. Наразі запаси нафти і газу PGNiG Upstream Norway складають понад 55 млн б.н.е.. За ресурсами і видобутком нафти і газу компанія входить у десяток компаній, що активно працюють в Норвегії, а за ресурсами і видобутком самого природного газу посідає 8 місце.

2022 року Orlen Group видобула на норвезьких родовищах 3,5 млрд куб. природного газу, що відповідало понад 20% торішнього попиту Польщі на цю сировину.

Оператор Gina Krog – Equinor Energy AS, якій належить 58,7% акцій. Решта належать KUFPEC Norway AS (30%) і PGNiG Upstream Norway AS (11,3%).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти