У початок

Грецькі приватні компанії витягують рф із зашморгу нафтового ембарго – Кулеба

Одним із пунктів сьомого пакету санкцій Євросоюзу проти рф має стати повна ізоляція від світової морської торгівлі. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю LB.ua, повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Ми хочемо там бачити відрізання рф від світової морської торгівлі. Це означає насамперед неможливість операторів кораблів надавати свої танкери в розпорядження російської федерації. Так склалося, що принаймні за останніми даними, які в мене були, найбільшими операторами, найбільшим постачальником танкерів для перевезення російської нафти морем є приватні грецькі компанії. Не урядові компанії, я не звинувачую уряд Греції, але приватні грецькі компанії є найбільшими постачальниками, які, по суті, витягують росію із зашморгу нафтового ембарго. Це факт», – сказав він.

Крім того, у сьомому пакеті санкцій Україна хоче бачити повне відключення російських банків від SWIFT, ембарго на операції з російським золотом, а також жорсткі персональні санкції.

Як писав Bloomberg, Європейський Союз працює над новими санкціями проти російського золота в межах погоджених на саміті країн «Великої сімки» подальших кроків, спрямованим на обмеження джерел доходів москви. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти