У початок

Держрегулювання цін: бензин здешевшав на 40 коп./л

Також є російською мовою

Міністерство економіки України на своєму офіційному сайті опублікувало інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного пального на останню декаду травня.

«На підставі розрахунків акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія» «Нафтогаз України» визначено середню вартість 1 літра дизельного пального ULSD 10 ppm, яка становить 20,89 гривень, і 1 літра бензину автомобільного GASOLINE 10 ppm, яка становить 24,84 гривень за літр», – йдеться в повідомленні.

З урахуванням максимальної торговельної націнки, яка згідно з постановою уряду про держрегулювання цін повинна бути не більшою за 5 грн/л на бензин і 7 грн/л на дизельне пальне, гранична вартість бензину становить 29,84 грн/л, що на 38 коп./л нижче від ціни, встановленої на другу декаду травня.

Гранична ціна ДП залишилася на тому ж рівні – 27,89 грн/л.

За інформацією enkorr, на минулих вихідних низка операторів АЗС уже привели свої ціни у відповідність із розрахунковою вартістю пального.

Як повідомляв enkorr, Кабінет міністрів 14 травня ухвалив постанову, якою вводиться державне регулювання цін на паливо. Зокрема, було прийнято зміни до урядової постанови №1236 від 9 грудня 2020 р.. Згідно з новою редакцією документа, на період дії карантину буде встановлено граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище від 7 грн/літр) і бензину (не вище від 5 грн/літр).

При цьому середня вартість дизпального (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm), до якої входять митні платежі (акцизний податок та ПДВ), повинна розраховуватися «Нафтогазом» на підставі даних Platts CIF NWE за попередній календарний місяць/декаду.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти