У початок

Голова «Укрзалізниці» Камишін йде у відставку

Голова «Укрзалізниці» Олександр Камишін подає у відставку, аби очолити офіс з євроінтеграції УЗ в Європі. Про це йдеться у повідомленні самого Камишіна на с воєму telegram-каналі.

«369-й день війни. Залізниця продовжує працювати за графіком. А я подаю у відставку. За спільним рішенням з віце-прем’єром Кубраковим очолю офіс з євроінтеграції «Укрзалізниці» в Європі», – написав він.

Раніше Камишін повідомив, що УЗ може до кінця 2023 року створити компанію-вантажоперевізника, яка працюватиме у сфері вантажоперевезень у Європі.

Як зазначає на своїй сторінці у Facebook член правління УЗ Орест Логінок, в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» після відставки Олександра Камишіна буде член правління Євген Лященко.

На зауваження користувачів Facebook про те, що рішення про відставку голови правління має виходити від наглядової ради, а не від міністра, Логунов відповів, що Камишін самостійно ухвалив своє рішення. «Формальності буде дотримано», – висловив упевненість член правління.

Нагадаємо, Кабмін призначив Камишіна в.о. голови правління «Укрзалізниці» у серпні 2021 року. У березні 2022 року він повідомив про призначення на постійній основі на 4 роки.

До цього Камишін обіймав посаду радника міністра інфраструктури Олександра Кубракова, працював в KPMG на посаді аудитора (2006-2008 рр), у фонді Томаша Фіали Dragon Capital (власник УП) (2008-2012 рр), генеральним директором KMZ Industries. З липня 2011 року – видавець Latifundist Media.

З квітня 2012 року по квітень 2019 року обіймав посаду менеджера з інвестицій SCM Ріната Ахметова. В цей же час був членом наглядової ради компанії Portinvest. З січня 2020 року – керуючий партнер Fortior Capital.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти