У початок

Голова «Нафтогазу» розповів про нафтогазові втрати під час війни

Російські окупанти завдали значної шкоди українській нафтогазовій галузі. Про це в інтерв'ю «НВ Бізнес» розповів голова Нафтогазу Юрій Вітренко.

«Якщо говорити про повномасштабну війну, з 24 лютого, по-перше, ми втратили багато наших нафтових і переробних активів. Той же Шебелинський газопереробний завод. Через ракети. Він не працює і не може працювати найближчим часом», - сказав він.

Така ж ситуація, з його слів, на Кременчуцькому нафтопереробному заводі.

«Біля Кременчука є об'єкти «Укртранснафти», там були цілеспрямовані ракетні обстріли, пошкоджено інфраструктуру. Ми не можемо з військових причин про це говорити, але наша нафтова та переробна інфраструктура дуже сильно пошкоджена, ті ж нафтобази, в «Укрнафти» дуже багато пошкоджень», - розповідає Вітренко.

При цьому, за його словами, ситуація із підземними сховищами менш критична.

«З підземними сховищами немає якоїсь нової критичної ситуації, у нас є сховища і на раніше окупованих територіях. А щодо видобутку... Деякі об'єкти розташовані на новій окупованій території, але їх - меншість. Проблема скоріше в тому, що дуже значний видобуток у Харківській області, а там ведуться активні бойові дії. У багатьох місцях - поряд з нашими об'єктами, де працюють люди. Я там був особисто, і за півгодини до приїзду відбувається обстріл, чуєш і бачиш усі - 7 км до лінії фронту. І люди в таких умовах трудяться, видобувають газ. Це все - дуже складно. Майже 50% нашого видобутку - це Харківська область», - заявив голова Нафтогазу.

Нагадаємо, у червні Вітренко повідомляв, що з початку вторгнення Росії добовий видобуток газу в Україні впав на 6,1%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти