У початок

Єгипет збільшує імпорт СПГ через зростання споживання електроенергії

Єгипет ініціює тендер на закупівлю п’яти партій скрапленого газу в найближчі місяці – серпень і вересень, як повідомив представник уряду в розмові з Asharq Bloomberg.

Чиновник підтвердив, що Єгипет періодично оголошуватиме заявки на імпорт газу, доки місцевий видобуток не відновиться.

 У липні прем’єр-міністр Мостафа Мадбулі оголосив, що щоденне споживання електроенергії в Єгипті перевищило 37 гігават (це на 12% більше, ніж у попередньому році), що призвело до нестачі 4 гВт.  

 Мадбулі окреслив плани з прискорення ініціатив щодо відновлюваної енергетики, щоб зменшити цей розрив і скоротити імпорт енергії.

 Крім того, Міністерство нафти та мінеральних ресурсів Єгипту оголосило про швидке надходження двох партій скрапленого природного газу (СПГ) у порт «Сохна». Очікується, що кожна з цих партій, загальною вагою близько 145 тис. тонн, прибуде протягом наступних 10 днів, як повідомило урядове джерело Al Arabiya Business.

Паралельно в липні Єгипет запустив глобальний тендер на імпорт приблизно 740 тис. тонн нафтопродуктів, запланований на серпень. Вихідні матеріали включають 400 тис. тонн дизельного пального, 170 тис. тонн бензину і 170 тис. тонн бутану.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти