У початок

Гендиректор Shell вважає, що енергокриза в Європі минула

Генеральний директор Shell Ваель Саван вважає, що енергетична криза в Європі нарешті закінчилася. Про це повідомляє Financial Times.

Керівник британського нафтового гіганта зазначив, що ринкові ціни й волатильність повертаються до рівня, який був перед повномасштабним вторгненням росії в Україну в лютому 2022 року.

«Ми побачили, що в цьому кварталі в енергетичному комплексі, можливо, більше, ніж у будь-якому з попередніх за останній час, ми повертаємося до нормалізованих цін і рівня маржі, які були до 2022 року», – сказав Саван.

Ціни на газ, сиру нафту та електроенергію знизилися і стали стабільнішими, додав він.

«Ми створюємо простір, щоб мати більше грошей і вирішувати, що ми хочемо з ними робити. І ми продовжуємо готувати себе до того, що, я впевнений, буде нелінійним, нестабільним енергетичним переходом. Ми прагнемо зберігати послідовність не тільки в добрі часи, а й у деякі зі складніших часів», – сказав він.

Нагадаємо, Shell повідомила про прибуток у ІІ кварталі обсягом $6,3 млрд, що на 19% менше, ніж за попередні три місяці, оскільки маржа нафтоперероблення й торгівля нафтою і газом знизилися.

Компанія Shell Plc прогнозує збитки обсягом до $2 млрд у ІІ кварталі цього року через затримку будівництва біопаливної фабрики у Нідерландах і проблеми з хімічним заводом у Сингапурі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти