У початок

«газпром» на травень не замовив транзитних потужностей через Польщу

«газпром» під час сесії бронювання газотранспортних потужностей на травень не обирав потужності польської ділянки газопроводу «Ямал-Європа». Про це свідчать дані аукціону на платформі бронювання GSA Platform, повідомляє Angi.

Зазначається, що на торгах було запропоновано 89 млн куб. метрів на добу – всі ці потужності не було заброньовано.

Газопровід «Ямал-Європа» протяжністю понад 2 тис. км може прокачувати до 33 млрд куб. м на рік. Польською 683-кілометровою ділянкою володіє спільне підприємство EuRoPol Gaz, яким управляє національний газотранспортний оператор Gaz-System.

Як зазначає видання, довгостроковий договір «газпрому» на транзит через цю країну закінчився два роки тому. Відтоді його потужності розподіляються на основі аукціонного бронювання.

Нині «газпром» не використовує потужностей газогону «Ямал-Європа» для постачань у Німеччину. Магістраллю відвантажується російський газ у Польщу. Також нею республіка через реверс отримує невеликі обсяги цього енергоресурсу з Німеччини.

Також повідомляється, що Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) не пропонував додаткових потужностей з транзиту російського газу. У минулі місяці виставлялася тверда потужність 15 млн куб. м на добу із входом через газовимірювальні станції (ГІС) «Суджа» і «Збереження». Декілька місяців поспіль «газпром» не бронював цих потужностей на аукціонах.

У російського концерну діє довгострокове бронювання українських потужностей обсягом 40 млрд куб. м – це 109 млн куб. м на добу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти