У початок

Газ у Європі дешевшає через низький попит

Європейські ціни на природний газ знизилися, оскільки постійний низький попит на паливо допомагає зберегти запаси в регіоні.

Як повідомляє Reuters, порівняльні ф’ючерси впали на 4,9% у понеділок, 4 грудня, порушивши зростання контракту, яке демонструвалося два дні поспіль наприкінці минулого тижня.

На ринку відновлюється впевненість, що Європа закінчить зиму з великими запасами газу, оскільки ціни залишаються у вузькому діапазоні, незважаючи на різке похолодання. Загальний попит виявляється вперто низьким на тлі похмурої макроекономічної картини, що вказує на те, що перспективи значного зростання промислового споживання залишаються малоймовірними в найближчому майбутньому.

У понеділок ціни можуть впасти нижче до 40 євро за мегават-годину, «враховуючи значне зростання вітрогенерації й перегляд температур у бік підвищення», пишуть аналітики EnergyScan компанії Engie SA.

Зі слів синоптика Maxar Technologies Inc, до кінця тижня погода стане м’якшою на території від Лондона до Берліна. Це залишає континент у комфортному становищі для його другої зими після того, як росія стримувала потоки трубопроводів. Вилучення зі сховищ поки що було незначним порівняно з попередніми роками.

Нідерландські передні місячні ф’ючерси, еталонний європейський газ, упали на 4%, до 41,75 євро за мегават-годину о 10:18 ранку в Амстердамі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти