У початок

Галущенко закликав світові енергетичні компанії поділити прибуток з Україною

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що великі міжнародні енергетичні компанії, яким вдалося наростити прибуток через стрибки цін під час повномасштабної війни росії проти України, мають спрямувати частину цього прибутку на відновлення енергетичної інфраструктури України. Слова Германа Галущенка наводить Politico.

«Багато енергетичних компаній отримують величезний надприбуток через війну. За нашими оцінками, це понад $200 млрд. Вони отримують ці гроші через війну, бо ми воюємо. Я думаю, було б справедливо поділити ці гроші з Україною, щоб допомогти нам відновити енергетичну інфраструктуру», – сказав Галущенко.

Як уточнює Politico, наведена українським міністром цифра $200 млрд часто згадується як прибуток за 2022 рік п'яти провідних енергетичних компаній, серед яких — британські Shell і BP, американські Chevron і ExxonMobil і французька Total. На початку лютого CNN писав, що ці компанії за рік отримали рекордний прибуток $199,3 млрд.

Г.Галущенко зазначив, що литовська компанія Ignitis Group вже оголосила про готовність спрямувати близько 10% свого прибутку на допомогу у відновленні України. Він закликав інші міжнародні компанії наслідувати її приклад.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти