У початок

G7 продовжить роботу із забезпечення «стелі» цін на російські енергоносії

Країни G7 продовжать працювати над забезпеченням «стелі» цін на російські енергоносії й запобіганням обходу санкцій, сказано в заяві глав мінфінів і керуючих центральними банками G7 за підсумками зустрічі, що відбулася в індійському Бангалорі на полях зустрічі міністрів фінансів країн «Великої двадцятки».

«Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з нашими партнерами для забезпечення дотримання граничних цін на нафту і нафтопродукти й запобігання спробам обійти цей захід», – сказано в заяві.

Учасники зустрічі зазначили, що «санкційні заходи, спрямовані проти росії, не спрямовані на посилення енергетичної і продовольчої нестабільності, тоді як ці заходи спрямовані на те, щоб обмежити здатність росії отримувати непередбачений прибуток від змін світових цін на нафту».

Також зазначається, що країни «Великої сімки» продовжать вживати заходів щодо антиросійських санкцій, які нібито «помітно підірвали можливості росії».

«Ми знову підкреслюємо нашу спільну відданість координованим заходам у відповідь на агресію з боку рф. Наші санкції помітно підірвали російські можливості… Ми продовжуватимемо активно стежити за ефективністю санкцій і вживатимемо подальших заходів у разі потреби. Ми також продовжимо тісно співпрацювати між собою і з нашими партнерами для посилення санкцій і запобігання спробам обходу санкцій», — сказано в документі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти