У початок

Freeport LNG запустить останню лінію на заводі у Техасі

Завод з виробництва скрапленого  природного газу (СПГ) Freeport LNG у Техасі отримав від регулюючих органів дозвіл на запуск останньої лінії зі скраплення газу, йдеться у прес-релізі оператора.

«Компанія Freeport LNG Development сьогодні оголосила про отримання дозволів від Федеральної комісії з регулювання енергетики (FERC) та Управління з безпеки трубопроводів і небезпечних матеріалів (PHMSA) на перезапуск лінії 1, останньої з трьох ліній заводу зі скраплення газу компанії Freeport LNG, який отримав дозвіл на перезапуск», — йдеться у повідомленні.

При цому зазначається,  що 2 і 3 лінії заводу Freeport LNG повернулися до повної експлуатації кілька тижнів тому, досягнувши рівня виробництва СПГ понад 1,5 млрд кубічних футів на добу.

«У міру повторного введення в експлуатацію установок для скраплення  газу на заводі й перезапуску технологічних ліній слід очікувати змін у потоках сировинного газу і темпах виробництва з огляду на тривалість простою заводу», — додали у компанії.

Там також зазначили,  що протягом наступних тижнів очікується помірний темп нарощування роботи відновлення повного виробництва на трьох лініях.

Нагадаємо, 8 червня на підприємстві Freeport LNG сталися вибух і пожежа, після чого завод було зупинено на ремонт.

Завод Freeport LNG у Техасі, другий за величиною експортний завод СПГ у США, проєктною потужністю 15 млн тонн на рік, може зріджувати до 2,1 млрд кубічних футів газу на добу, забезпечуючи близько 20% його експорту з США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти