У початок

«Франсін» зупиняє нафтовидобуток на узбережжі Мексиканської затоки

Тропічний шторм «Франсін», який рухається до Луїзіани, змусить деяких бурильників зупинити видобуток і евакуювати команди в Мексиканській затоці, пише Bloomberg.

Уздовж узбережжя регіону очікуються сильні вітри й небезпечні штормові хвилі, зазначив Національний центр спостереження за ураганами у повідомленні, опублікованому вранці 10 вересня у Х’юстоні. «Очікується, що «Франсін» перебуватиме біля узбережжя північно-східної Мексики й південного Техасу до сьогодні й вийде на сушу в Луїзіані у середу [11 вересня]», — повідомили в центрі.

Система, розташована за 415 миль (665 км) на південний захід від Камерона (штат Луїзіана), бачила швидкість вітру до 65 миль на годину. Очікується, що з часом він досягне 100 миль на годину, що переведе ураган «Франсін» у 2 категорію.

Попередження про ураган діє на узбережжі Луїзіани від перевалу Сабін до Морган-Сіті. Попередження про штормовий вітер діють від Хай-Айленда (штат Техас) поблизу Х’юстона до гирла річки Міссісіпі.

Chevron Corp., Exxon Mobil Corp. і Shell Plc – ті з компаній, які вживають заходів, таких як евакуація працівників із вразливих установок, призупинення бурових робіт і закриття деяких свердловин. Згідно з підрахунками Bloomberg з використанням урядових даних, прогнозований шлях шторму перетинається з родовищами, на які припадає приблизно 125 тис. барелів сирої нафти й 300 млн кубічних футів природного газу щодня.

Відповідно до даних, зібраних BloombergNEF, постачання газу Cameron LNG впало приблизно на 41% порівняно з попереднім днем.

На очікуваному шляху «Франсіну» може знаходитися дев’ять основних платформ, включаючи Enchilada, Cerveza, Perdido й Hoover. Проте шторм, ймовірно, не матиме великого впливу на загальне виробництво енергії, написав Чак Уотсон, модельєр катастроф з Enki Research, у соціальних мережах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти