У початок

Французькі страйки перешкоджають переробці й імпорту СПГ – ЗМІ

Французькі енергетики, які страйкують, піднімають руки на знак схвалення голосування за те, чи продовжувати страйк на знак протесту проти плану пенсійної реформи французького уряду перед нафтопереробним заводом TotalEnergies у Донге, коли французький парламент збирається голосувати за законопроект про пенсійну реформу. Про це повідомляє Reuters.

Постачання французьких нафтопереробних заводів і складів було заблоковано понад два тижні тому, що створило відставання в сховищах і змушувало компанії скорочувати виробництво. Також було заблоковано термінали скрапленого природного газу (СПГ), що призупинило імпорт на трьох ділянках.

Енергетичний сектор охопили загальнонаціональні протести через плани уряду Франції підвищити пенсійний вік на два роки та інші запропоновані зміни.

Страйки тривають уже 16-й день, блокуючи постачання нафтопродуктів із чотирьох нафтопереробних заводів TotalEnergies (TTEF.PA) і припиняючи виробництво на двох із них через заповнення сховищ.

Виробництво було зупинено у вівторок уранці на нафтопереробному заводі Gonfreville з продуктивністю 240 тис. барелів на добу (б/д) і скорочено виробництво на 119 тис. б/д на нафтопереробному заводі Feyzin на півдні Франції, повідомила компанія.

Його біопереробний завод La Mede, який може переробляти 500 тис. тонн гідроочищеної рослинної олії (HVO) на рік, було закрито на технічне обслуговування за тиждень до початку страйку.

Переробку було припинено на кілька тижнів на нафтопереробному заводі Donges потужністю 230 тис. б/д через технічні причини, які представник компанії раніше пояснив трансформатором.

Страйки також торкнулися дочірньої компанії ExxonMobil (XOM.N) на нафтопереробному заводі Fos у Фос-сюр-Мер потужністю 140 тис. б/д Esso, де постачання було перервано з 7 березня, а виробництво налагоджено.

У четвер уранці уряд Франції продовжив розпорядження про залучення персоналу для забезпечення функціонування бензобази Фос-сюр-Мер, повідомив речник Міністерства енергетики країни.

Також було підготовлено наказ про реквізицію для об’єкта в Гонфревілі на півночі Франції, але офіційне повідомлення на цьому етапі не було видано, додав речник.

Страйк відновився 18 березня на півночі Франції, де постачання також заблоковано, а виробництво скорочено відповідно до постачань сирої нафти з терміналу Гавр.

Поставки СПГ на три термінали дочірньої компанії Engie (ENGIE.PA) Elengy було заблоковано з 7 березня. Страйк було поновлено 20 березня, й планується, що він триватиме до 27 березня, коли інша загальна асамблея проголосує за можливе продовження.

Форс-мажорні обставини було оголошено на терміналі СПГ у Дюнкерку на півночі Франції після того, як у четвер вранці відновилися збої, які, як передбачається, триватимуть до початку п’ятниці, що обмежує пропускну здатність до 70 гігават-годин на день (ГВт•год/д).

Близько обіду п'ятниці мають відбутися загальні збори з робітниками, щоб вирішити, чи буде продовжено страйк, повідомило джерело в профспілці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти