У початок

Exxon намагається запустити новий CDU на нафтопереробному заводі в Бомонті

Exxon Mobil Corp намагається запустити нову установку дистиляції сирої сировини (CDU) на своєму нафтопереробному заводі в Бомонті (штат Техас) потужністю 369 024 барелів на добу (б/д), повідомили Reuters в четвер джерела, знайомі з роботою заводу.

Джерела повідомили, що Exxon сподівається запустити першу нафту в новий нафтопереробний завод CDU C потужністю 250 тис. б/д під час початкового запуску установки, що збільшить пропускну спроможність нафтопереробного заводу на 68%, коли він запрацює на повну потужність.

Джерела повідомили, що Exxon також ремонтує установку вакуумної дистиляції (VDU) потужністю 100 тис. б/д, приєднану до CDU B потужністю 180 тис. б/д на НПЗ.

Exxon заявила, що планує вивести CDU C на повне виробництво до кінця першого кварталу.

Це третя запланована спроба завершити початковий запуск CDU C. Першу спробу було відкладено, а друга завадила через необхідність ремонту каталітичного гідроочисника. Ремонт на гідроочистці триває, повідомили джерела.

Коли CDU C досягне повного виробництва, нафтопереробний завод у Бомонті стане принаймні другим за потужністю в Сполучених Штатах.

Однак підвищення ефективності виробництва на двох CDU, що працюють на нафтопереробному заводі, а також можливість CDU C може перевищити свою заводську потужність у 250 тис. б/д, може зробити нафтопереробний завод у Бомонті найбільшим у країні.

На цю мить нафтопереробний завод Motiva Enterprises потужністю 626 тис. б/д в Порт-Артурі (штат Техас) найбільший, за даними Управління енергетичної інформації США.

Exxon побудувала нафтову установку для переробки нового видобутку сирої нафти з Пермського басейну в Техасі й Нью-Мексико, створеного за останнє десятиліття.

CDU працюють при атмосферному тиску, щоб розщепити сиру нафту на сировину для всіх інших установок на НПЗ. VDU працюють під вакуумним тиском, щоб розщепити залишки сирої нафти з CDU, підвищуючи вихід із бареля сирої нафти.

Гідроочищувачі використовують водень для видалення сірки з моторного палива і його вихідної сировини відповідно до екологічних правил США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти